Terrasoverkapping

Wilt u graag een overkapping kopen die uw leefcomfort verhoogt? Van een simpele witte, zwarte of antraciet overkapping tot een luxe uitvoering met zijwand: bij Domiveranda zijn de mogelijkheden eindeloos. Wij vinden altijd een passende oplossing, of het nu gaat om een klassieke terrasoverkapping aan huis vast of een moderne, losstaande veranda elders in de tuin.

Waarom kiezen voor een overkapping?

Een terrasoverkapping aanleggen in de tuin is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het buitenleven trekt ons aan en we willen er dan ook zo lang als mogelijk van genieten.

Een overkapping plaatsen heeft verschillende voordelen. Zo creëert het een extra schaduwplek in de tuin. Wanneer het buiten warm is, dan kunt u toch koel en aangenaam ontspannen. Dit is dan ook voor veel mensen de belangrijkste motivatie om een overkapping te plaatsen.

Tegelijkertijd is een terrasoverkapping ook een ideale plek om een heater te plaatsen voor als het buiten juist nog nét te koud is. Zo kunt u ook in het voorjaar al zoveel mogelijk profiteren van het buitenleven. Vooral bij een uitvoering die aan de zijkant dicht is, zit u doorgaans aangenaam uit de wind.

Over het algemeen geldt dus dat u dankzij een terrasoverkapping langer buiten kunt zijn. Daarbij komt nog dat het monteren veel minder intensief is dan vaak wordt gedacht. Vaak kunnen de montagewerkzaamheden al binnen enkele uren worden afgerond!

Verschillende mogelijkheden

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Vooral materiaal, kleur en vorm zijn natuurlijk de belangrijkste uiterlijke kenmerken waarmee u kunt variëren. Dit bepaalt met name de uitstraling van de overkapping. Zo geeft een houten douglas overkapping meteen een hele landelijke sfeer, terwijl een aluminium overkapping vooral een moderne look geeft. Daarnaast spelen natuurlijk ook kwaliteit, behandeling en montage een grote rol als het op levensduur aankomt. Door de productie en plaatsing van onze producten in eigen beheer te houden, kunnen we een robuust product garanderen.

Wanneer wij een overkapping plaatsen, kunnen we bijvoorbeeld ook al rekening houden met zijwanden of zelfs schuifdeuren, zodat het geheel open en dicht kan. Ook heeft u de keuze tussen dakplaten van glas of polycarbonaat. Zo stellen we samen uw ideale product samen.

Al onze overkappingen zijn beschikbaar in een ruime selectie standaardmaten. Deze kant en klare overkappingen kunnen we snel leveren en desgewenst monteren. Gebruik ook onze calculator voor een inkijkje in onze catalogus en de bijbehorende kosten. In overleg is maatwerk natuurlijk ook altijd een mogelijkheid. Neem daarom gerust contact met ons op om uw wensen met ons te bespreken.

Een goed advies voor de beste terrasoverkapping

Domiveranda is gespecialiseerd in het plaatsen van houten douglas overkappingen en aluminium overkappingen. Of het nu gaat om een vaste terrasoverkapping aan huis of een vrijstaande tuinkamer, dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we in elke situatie het verschil maken door een advies op maat te geven.