Aluminium overkapping

Een aluminium terrasoverkapping is een duurzaam alternatief voor een houten overkapping. Het materiaal oogt fris en geeft een moderne uitstraling. We adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Waarom een aluminium overkapping?

Het gebruik van aluminium als grondstof heeft enkele belangrijke voordelen. Zo is het vooral een zeer sterk, maar licht materiaal. Dat maakt het opbouwen van een aluminium overkapping een stuk gemakkelijker dan een houten overkapping, simpelweg omdat de balken makkelijker te dragen en te verwerken zijn. Daarnaast heeft aluminium een moderne, maar neutrale uitstraling. Daardoor past het goed bij veel verschillende soorten huizen en inrichtingen. Omdat de verschillende onderdelen aan elkaar gelast kunnen worden, is het ook makkelijker om een aluminium overkapping mooi en strak af te werken. Tot slot heeft dit type weinig onderhoud nodig. Het materiaal roest niet en heeft daardoor over het algemeen een zeer lange levensduur.

Wat kost een aluminium overkapping?

Een aluminium overkapping hoeft niet per se duurder te zijn dan een houten terrasoverkapping. Door de lange levensduur van dit lichte metaal is het ook een duurzame investering. De precieze prijs van een aluminium overkapping is onder andere afhankelijk van het formaat en eventuele extra’s zoals, spots, zijwanden of schuifdeuren. Om een indruk te krijgen van de prijzen van een aluminium terrasoverkapping verwijzen we u graag door naar onze handige calculator.

Een aluminium terrasoverkapping op maat

Domiveranda biedt een ruim assortiment aan kant en klare overkappingen. Vaak is het ook mogelijk om verschillende onderdelen zelf op maat te maken, zodat de overkapping precies bij uw eigen situatie past. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor bijvoorbeeld een glazen schuifwand (met een 3, 4, 5, of 6 rails optie) of een polycarbonaat dak. Met spotjes in de dakdragers kunt u uw overkapping een luxere uitstraling geven. Heeft u behoefte aan een passend advies? Neem dan contact met ons op zodat we in overleg uw ideale aluminium overkapping kunnen samenstellen.

Professionele plaatsing en montage

Dankzij onze bouwpakketten kunt u heel eenvoudig zelf aan de slag met het plaatsen van uw overkapping. Onze vakmannen nemen echter ook graag het werk voor u uit handen. Op afspraak kunnen wij tegen een gunstig tarief het eindproduct ook plaatsen. Daardoor weet u zeker dat uw overkapping juist wordt gemonteerd en tegen een stootje kan.